Raadscolumn 28 november 2018, Dick van den Bout - LPV

Gepubliceerd op 27 november 2018
Dick van den Bout

De kapper

Laatst bezocht ik een studiedag van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Ik maakte kennis met allerlei voorbeelden over directe democratie en burgers actief/burgerparticipatie.
Prima hoe contact en verdieping van wat er speelt of moet in de wijk, dorp of stad ondersteund wordt door nieuwe digitale informatie en sociale media op maat. Ik zag mooie voorbeelden hoe burgers, organisaties en overheid met respect en met inzicht in verschillende belangen met elkaar bouwen aan de toekomst. Hoe men ruimtelijke vraagstukken verbindt aan maatschappelijke vraagstukken, zorg, goed onderwijs en aan gezondheid.

Elkaar zien en ontmoeten

Ook in Vlissingen investeren we in contact en goed samen vorm en inhoud geven aan de kansen, wensen en plannen voor onze stad, onze wijken en dorpen. Dat vereist elkaar zien en ontmoeten. Daarbij is internet en sociale media van belang, maar even belangrijk is contact met bijvoorbeeld onze kappers. Zij weten als geen ander wat er allemaal speelt.

Raadslid Dick van den Bout, LPV
E-mail: dickj6453@gmail.com