Raadscolumn 7 november 2018, Coen Bertijn - CDA

Gepubliceerd op 6 november 2018
Coen Bertijn

Burgerparticipatie

Op de 3e dinsdag van september presenteert het kabinet de rijksbegroting. Gemeenten presenteren hun begroting een paar weken later. Het belangrijkste aan een gemeentelijke begroting zijn niet de cijfers, maar de keuzes die gemaakt worden. Een begroting begint daarom meestal met wat een gemeente gaat doen.
De begroting van Vlissingen begint met wat niet gedaan wordt. Zo wordt er onder andere geen geld uitgetrokken voor burgerparticipatie voor het Spuikomgebied en het Nolle-Westduinpark.

Kloof

De ondertitel van het coalitieakkoord luidt: ‘We nodigen je uit om mee te doen’. Dat geldt blijkbaar niet voor een belangrijk onderwerp als het Nolle-Westduinpark en doet het ergste vrezen voor andere zaken die de Vlissingers na aan het hart liggen. Zo wordt de kloof tussen de politiek en de inwoners niet kleiner maar juist groter. Een ontwikkeling waar het CDA uitermate bezorgd over is en waar we ons scherp tegen zullen verzetten.

Raadslid Coen Bertijn, Fractievoorzitter CDA
E-mail: coenbertijn@gmail.com