Raadscolumn 6 maart 2018, Pim Kraan - POV

Gepubliceerd op 5 maart 2019
Pim Kraan

Trailerhelling

Vlissingen heeft besloten de gratis trailerhelling aan de binnenhaven te sluiten. Vorig jaar floot de gemeenteraad het college terug: via een motie sprak de raad de wens uit zo’n openbare voorziening te willen behouden. Nu legt het college die motie naast zich neer. Op basis van wankele argumenten gaat men tot sluiting over, daarbij een ondernemer een monopolie biedend.
Het college had anders kunnen handelen, door ervoor te zorgen dat mensen die hun bootje te water kunnen laten wat te kiezen hadden en het daarbij betaalbaar te houden. Kijk naar Middelburg waar al jaren een gratis toegankelijke helling voor iedereen te gebruiken is.

Alternatieve oplossing

Vlissingen als toeristisch speerpunt op de markt zetten doe je niet door het gebruik van een openbare trailerhelling onmogelijk te maken. Wéér een stukje plezier voor Vlissingers met een kleine beurs weg? Voor de POV is het boek nog niet dicht, wij werken aan een alternatieve oplossing!

Raadslid Pim Kraan, POV
E-mail: pimkraansr@gmail.com