Raadscolumn 7 augustus 2019, John Dooms - LPV

Gepubliceerd op 6 augustus 2019
John Dooms

Hoe houden we lokale lasten in de hand?

Bovenstaande vraag houdt zowel de LPV als de inwoners vanzelfsprekend bezig. De meeste kosten zijn het gevolg van maatregelen van landelijke en provinciale overheden. Daar hebben we dus feitelijk weinig invloed op. Maar we kunnen het wel proberen.

Aardgasleidingen

De lokale Partij Vlissingen heeft alweer enige tijd geleden een motie ingediend om de bestaande aardgasleidingen bij het gasloos maken niet te verwijderen. Daardoor kunnen deze leidingen gebruikt worden voor bijvoorbeeld waterstof. Deze motie is aangenomen en zou weleens kostenbesparend voor de inwoners kunnen zijn. Naast andere voordelen trouwens, maar het gaat te ver om die in deze column te noemen.

Huishoudelijk afval

Wat kostenbesparend zou kunnen uitpakken, is het verwerken van ons huishoudelijk afval. De LPV heeft een aangenomen motie ingediend om te onderzoeken of scheiden bij de verwerker goedkoper is dan bij de huishoudens. Want de LPV let op de kleintjes!

Raadslid John Dooms, LPV