Raadscolumn 30 oktober 2019, Petra Coret - SP

Gepubliceerd op 29 oktober 2019
Petra Coret

Meer betalen voor zorgverzekering!

Een verontrustend bericht. We hebben het hier over de Collectieve Zorgverzekering Gemeenten voor mensen met een laag inkomen. Zij moeten vanaf 2020 het extra bedrag van € 8,74 gaan betalen.
Dat CZ zich vastgrijpt aan het verhaal dat andere verzekeraars dit ook doen is hun probleem, maar maak er niet het probleem van de minima van.

Inspelen op behoeften

Ja, het klopt dat CZ dit besluit eigenhandig mag nemen. In juli 2019 vertelde CZ in de PZC dat ze gaan kijken hoe ze kunnen inspelen op de behoeften van deze specifieke, kwetsbare groep.
Wij wachten hier niet op en hebben hierover vragen gesteld. Wij willen weten of het college bereid is om de financiële gevolgen voor deze mensen te dragen, ondanks het feit dat CZ dit gewoon mag doen of met een andere oplossing komt voor de gedupeerden. U hoort nog van ons!

Raadslid Petra Coret, SP
E-mail: pcoret@zeelandnet.nl