Raadscolumn 20 november 2019, Coen Bertijn - CDA

Gepubliceerd op 19 november 2019
Coen Bertijn

Onveilig en ontheemd

Als we als CDA met de inwoners Vlissingers praten, dan is er één onderwerp dat steeds terugkomt: het gevoel van onveiligheid. Ouderen durven 's avonds de deur niet meer uit. Ze ervaren overlast door hangjongeren, of worden geïntimideerd door halve of hele criminelen.

Thuis voelen

Wat we ook horen is dat de mensen die hier al langer wonen, zich steeds minder thuis voelen. Niets ten nadele van de nieuwe arbeidsmigranten die hier wonen en werken, maar de 3.000 tot 4.000 die inmiddels in onze gemeente verblijven, drukken wel een stempel op een aantal buurten. Hierdoor voelen Vlissingers zich ontheemd in de buurt waar ze al zo lang wonen. Een vreemdeling in eigen stad. Het is de mensen de afgelopen jaren overkomen, zonder dat hun mening daarover gevraagd is.
Het CDA gaat zich de komende periode nadrukkelijk inzetten voor de Vlissingers die zich ontheemd of onveilig voelen. U kunt op ons rekenen.

Raadslid Coen Bertijn, Fractievoorzitter CDA
E-mail: coenbertijn@gmail.com