Raadscolumn 5 februari 2020, Joanna Weijermans - PSR

Gepubliceerd op 4 februari 2020
Joanna Weijermans

Ruim het op!

Het is eind januari, maar de restanten van recente jaarwisseling zijn nog steeds zichtbaar. Het vuurwerkafval bevat papier en plastic maar ook stoffen die schadelijk zijn voor mens, dier en planten.

Vervuiling

Bij regen spoelen de resten van vuurwerk in het riool en in de bodem en leveren we met z’n allen een bijdrage aan vervuiling van de leefomgeving. Wacht dus niet op de reinigingsdienst van de gemeente, maar ruim het direct na de jaarwisseling op! Dit voorkomt dat de vuurwerkresten verspreid worden door de wind of in de riolering terecht komen. Een groot compliment aan iedereen die stoep of straat al had schoongemaakt. Een goed voorbeeld doet goed volgen.
Onze omgeving knapt er direct van op en het milieu wordt minder belast. Als we het samen doen wordt het effect aanzienlijk.

Verbod

Of er een landelijk verbod op vuurwerk komt is afwachten. De PSR is als raadsfractie voorstander van een vuurwerkverbod.

Raadslid Joanna Weijermans, PSR
E-mail: jkweijermans@zeelandnet.nl