Raads- en commissievergaderingen tijdens corona

Gepubliceerd op 30 maart 2020
Raadszaal gemeente Vlissingen

De commissie Ruimte van 17 maart 2020 was vanwege corona komen te vervallen. Ook de commissie Algemeen en Sociaal van 2 april 2020 zal niet doorgaan. Hier is toe besloten op advies van de minister van Binnenlandse Zaken, omdat fysiek bijeenkomen zoveel mogelijk moet worden vermeden.

Spoedwet Digitaal vergaderen

Helaas is er voor de raadsvergaderingen geen digitaal alternatief, raadsleden moeten namelijk fysiek bij een raadsvergadering aanwezig zijn. Er is daarom de afgelopen periode hard gewerkt aan de spoedwet Digitaal vergaderen, die digitaal vergaderen door de raad tijdens deze crisis juridisch mogelijk maakt.
Vorige week (de week van 23 maart 2020) heeft het kabinet met de spoedwet ingestemd. De wet is nu met spoed doorgestuurd naar de Raad van State en zal naar verwachting snel in werking treden. Zodra er meer duidelijkheid is zullen wij u daarover informeren.

Gemeenteraad Vlissingen