Raadscolumn 14 oktober 2020, Pim Kraan - POV

Gepubliceerd op 13 oktober 2020
Pim Kraan

Samen voor de binnenstad!

Binnenkort moeten de binnenstadondernemers zich uitspreken of zij de Vlissingse Ondernemers Centrale VOC (BIZ) als leidend orgaan voor activiteiten in het stadscentrum willen behouden.

VOC

De gemeente moet blij zijn dat ondernemers zelf de hand aan de ploeg zetten en houden. Het zou de gemeente dan ook sieren als ze de activiteiten, menskracht en gelden die nu in een parallelle stichting zijn ondergebracht, in die VOC zou onderbrengen. Dan krijg je één sterke organisatie met voldoende power, budget en uitvoerende kracht om de aantrekkingskracht van het winkel- en uitgaanscentrum te optimaliseren.

Samenwerken

Dus géén versnippering maar eenheid, want dat schept de beste kansen voor de toekomst van het stadscentrum! Je kunt miljoenen in de stenen van Lange Zelke en Scheldeplein steken, maar daardoor komt er niet één extra bezoeker naar de binnenstad. Daar heb je activiteiten voor nodig en dat kan het beste door de ondernemers zelf geregeld worden. Dus samenwerken, ook in de VOC!

Raadslid Pim Kraan, POV
E-mail: pimkraansr@gmail.com