Raadscolumn 7 oktober 2020, Rijnco-Jan Suurmond - PSR

Gepubliceerd op 6 oktober 2020
Rijnco-Jan Suurmond

Positief met zorgen

Onze gemeentelijke cijfers vertonen langzaamaan verbetering. Door eigen inzet, maar zeker ook door de steun uit het Artikel-12 traject. We moeten de komende jaren blijven opletten wat we kunnen doen.

Den Haag

Om onze jaarcijfers verder te verbeteren, zou Den Haag zich eens goed achter de financiële oren moeten krabben. Overheveling van taken met zeer forse bezuinigingen voor Jeugd en Wmo. De nieuwe Haagse verplichtingen voor Omgevingswet en het Klimaatakkoord gaan voor onze gemeente kostenverhogend werken. En als onbegrijpelijke besluit een eigen bijdrage Wmo van € 19,- voor iedereen. Dus ook vermogende mensen betalen slechts € 19,-. Passende Rijksmiddelen om onze jaarcijfers te verbeteren zouden niet meer dan logisch zijn.

Steun

In onze gemeente is sprake van een begroot tekort op het sociaal domein en werk en inkomen van € 12 miljoen. Als gemeente zijn we hiermee aan de slag. Maar zo’n fors gat dichten verdient absoluut stevige steun van de landelijke overheid.

Raadslid Rijnco-Jan Suurmond, Partij Souburg Ritthem
E-mail: rjsuurmond@zeelandnet.nl