Cursus Politiek Actief, gemeenteraad Vlissingen

Gepubliceerd op 11 februari 2021
Vlissingse Raadzaal

De gemeenteraad van Vlissingen organiseert in maart 2021 een cursus ‘Politiek Actief’. De cursus wordt gegeven door organisatie ProDemos en kunt u gratis volgen.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022, zijn verschillende politieke partijen op zoek naar nieuwe politieke lokale talenten.
De cursus Politiek Actief is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Vlissingen, die geïnteresseerd zijn en willen weten hoe de politiek werkt.

Hoe werkt de politiek?

Welke actieve rol kunt u als inwoner spelen? Wat is aan de Rijksoverheid, wat aan de gemeente? Wat zijn de bevoegdheden van de gemeenteraad? Tijdens de cursus Politiek Actief komen dit soort vragen aan bod.
De cursisten gaan in gesprek met de raadsleden over hun ervaringen in de politiek. De voorzitter van de raad, de burgemeester, geeft ook een toelichting op zijn werk.

Aanmelden

De cursus vindt digitaal plaats op de volgende dinsdagen: 9, 16, 23 en 30 maart 2021.
U kunt zich opgeven voor deze cursus, door een berichtje te sturen naar e-mail griffie@vlissingen.nl. Vergeet niet om ook uw motivering te vermelden.