Raadscolumn 14 april 2021, Rijnco-Jan Suurmond - PSR

Gepubliceerd op 13 april 2021
Rijnco-Jan Suurmond

Stadslandgoed Nieuwerve

Partij Souburg-Ritthem maakt zich sterk voor de realisatie van Stadslandgoed Nieuwerve op de voormalige Marinierskazerne locatie. Een nieuwe groene long bij het prachtige dorp Ritthem. Uit onderzoeken voor de totstandkoming van de Strategische Visie 2040, benoemen veel inwoners het belang van meer groen.

Justitieel complex

Het Justitieel complex komt in het noordoostelijk deel van het terrein, met een brede groene zone aan de oostzijde richting Ritthem. Voor het hele terrein is een visie opgesteld. Gestreefd wordt naar een gebiedsontwikkeling met een maximale maatschappelijke meerwaarde: bos, lanen, weides, gras en water.

Groene long

Daar is natuurlijk ook geld voor nodig. Meerdere partijen zoals Rijk en Provincie zullen moeten bijdragen, maar zeker ook onze gemeente. Er is gelukkig een reserve gevormd van compensatiegelden Wind in de Zeilen. Daaruit kan een passende bijdrage toegevoegd worden aan de ontwikkeling van deze groene long.
Op verschillende momenten kunnen omwonenden en ondernemers meedenken over de invulling van het Stadslandgoed.

Raadslid Rijnco-Jan Suurmond, Partij Souburg Ritthem
E-mail: rjsuurmond@zeelandnet.nl