Gemeenteraad beveelt burgemeester Van den Tillaar aan voor herbenoeming

Gepubliceerd op 4 november 2021
Burgemeester drs. A.R.B. (Bas) van den Tillaar

De gemeenteraad van Vlissingen heeft op donderdagavond 4 november 2021 besloten burgemeester drs. A.R.B. van den Tillaar aan te bevelen voor herbenoeming. Hiermee voldoet de raad aan het verzoek van de commissaris van de Koning om voor 1 december een aanbeveling te doen.

De commissaris zal het dossier doorgeleiden naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. (Her)benoeming van een burgemeester is altijd een Koninklijk Besluit. De ambtstermijn van burgemeester Van den Tillaar verloopt op 22 april 2022.

De afgelopen maanden heeft de vertrouwenscommissie haar werk in het geheim gedaan conform de wettelijke bepalingen in de Gemeentewet en de Verordening vertrouwenscommissie raad Vlissingen herbenoeming burgemeester 2021. De gemeenteraad heeft op 4 november in een geheime vergadering schriftelijk gestemd. Daarna is het besluit tijdens de openbare raadsvergadering bekendgemaakt door de voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Van der Giessen.