Raadscolumn 17 november 2021, Petra Coret, SP

Gepubliceerd op 16 november 2021
Foto van raadslid Petra Coret

Democracity

Heeft u hier wel eens van gehoord? Het is een leerzaam, informatief maar vooral een creatief spel waarbij de klas een stad “bouwt” in een ochtend. Een ochtend zult u denken. Ja het kan. Er worden kritische vragen gesteld, duidelijke punten gemaakt, waarom er bijvoorbeeld een bos maar geen universiteit in de stad moet. Het financiële plaatje rondkrijgen lukt niet zo snel, maar ik denk dat dit op dezelfde daadkrachtige manier zal zijn gegaan. Het lijkt nu dat wij als volwassen volksvertegenwoordigers het niet goed doen. Niets is minder waar, alleen heb ik de wens dat wij in de volgende raadsperiode minder gaan kijken naar coalitie en oppositie en meer als partijen die op onderwerpen op één lijn zitten. Voor nu is het nog een paar maanden tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 en moeten we nog een paar belangrijke beslissingen nemen. Het alvast proberen kan geen kwaad toch?

Petra Coret
SP Vlissingen