Formatieproces nieuw college gemeente Vlissingen gestart

Gepubliceerd op 5 april 2022
Stadhuis in Vlissingen

De afgelopen 2 weken heeft de informateur verkennende gesprekken gevoerd met alle 13 politieke partijen die één of meer zetels hebben verkregen in de gemeenteraad.
De informatieronde leidt ertoe dat het formatieproces wordt ingegaan met Partij Souburg-Ritthem (PSR), Lokale Partij Vlissingen (LPV), Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), GroenLinks (GL) en de combinatie Christen-Democratisch Appèl / Christen Unie (CDA/CU).

Informateur

Informateur A. (Albert) Vader heeft de gesprekken geleid. Zijn partij PSR is met 5 zetels de grootste partij in de gemeenteraad. De heer Vader: "Samenwerking met de LPV lag voor de hand omdat de PSR en de LPV de 2 grootste partijen zijn. We hebben dan ook samen de informatiegesprekken gevoerd.
Na de 1e ronde van gesprekken hebben we diverse mogelijkheden de revue laten passeren voordat wij de 2e gespreksronde in gingen. De mogelijkheid van deze coalitie tekende zich overigens toen al af. De partijen waarmee we nu het formatieproces ingaan hebben er alle vertrouwen in. Het CDA en de CU leveren samen één wethouder."

Beoogd wethouders

De namen van de beoogd wethouders worden binnenkort bekend gemaakt, nadat zij een screening hebben doorlopen. Informateur Vader verwacht dat de formatie vlot zal verlopen en dat ze op korte termijn een coalitieakkoord kunnen presenteren. Daarna vindt de beëdiging van het nieuwe college plaats.