Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Raadscolumn 21 september 2022, Joanna Weijermans - PSR

Gepubliceerd op 20 september 2022
Raadslid Joanna Weijermans
Joanna Weijermans

Actieve burgers: bruisende samenleving!

In onze dorpen en stad zijn tal van verenigingen en stichtingen voor jong en oud te vinden. Mensen die actief in het verenigingsleven zijn, staan mijns inziens positiever in het leven, zijn meer tevreden over hun vrije tijd en voelen zich meer betrokken bij het lokale beleid.
De toegang tot het verenigingsleven moet laagdrempelig zijn, want een bruisend verenigingsleven is de smeerolie voor de lokale gemeenschap.

Bijzondere waarde

Het unieke verenigingslandschap binnen onze gemeente is van bijzondere waarde om de samenleving verbonden te houden en verdient erkenning van ons allemaal. Partij Souburg-Ritthem wil haar waardering uitspreken naar alle verenigingen, stichtingen en betrokken vrijwilligers.
Jullie brengen en houden onze inwoners in beweging, zorgen voor ontmoeting, inspanning en ontspanning. Jullie zijn niet alleen een medicijn tegen vereenzaming, maar ook een belangrijk kanaal voor inspraak en actief burgerschap. Jullie geven iedereen het gevoel dat je erbij hoort en meetelt. Dankjewel voor jullie tomeloze inzet.

Joanna Weijermans, raadslid PSR
E-mail: jkweijermans@zeelandnet.nl