Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeenteraad Vlissingen

Raadscolumn 13 juni 2018, Ger Blom - PSR

Gepubliceerd op 12 juni 2018
Ger Blom
Ger Blom

Buurtpreventie?

Is buurtpreventie wel of niet noodzakelijk in de wijk? Volgens de Partij Souburg Ritthem een belangrijk thema en hier werd dan ook tijdens de openbare fractiebijeenkomst van de Partij Souburg Ritthem ruime aandacht aan besteed.
Tijdens deze avond werd er een presentatie gegeven door het buurtpreventieteam Souburg Middengebied, de wijkagent, gemeente Vlissingen en welzijnsorganisatie Roat. De aanwezigen konden kennismaken met zaken die met preventie te maken hebben.  

Buurtpreventieteams

In de gemeente Vlissingen zijn er momenteel 2 buurtpreventieteams actief en de praktijk heeft bewezen dat deze teams bijzonder goed werk verrichten. Door het preventief aanwezig zijn, vermindert de criminaliteit in de wijk. Ook kan er bij onveilige of verdachte situaties, melding gemaakt worden bij de politie.
Volgens de PSR zou het een goede zaak zijn wanneer er in de gemeente meerdere buurtpreventieteams zouden komen. Dat de burgers zich veilig voelen, is van groot belang en de buurtpreventieteams werken hier ten volle aan mee. 

Raadslid Ger Blom, PSR
E-mail: ghj.blom@kpnmail.nl