Raadscolumn 20 juni 2018, Holger van Heek - LPV

Gepubliceerd op 19 juni 2018
Holger van Heek

Een nieuwe samenwerking

Het is een bont gezelschap, dat u als nieuwe gemeenteraad gekozen heeft. Maar ik weet zeker dat ze allemaal maar één belang hebben en dat is de gemeente Vlissingen.

Eén van de taken van de gemeenteraad is toezicht houden op het uitvoerende bestuur, het college. De raad zou zich daarbij moeten beperken tot de grote lijnen, de bedragen die ertoe doen. Maar dat zijn niet altijd de populaire onderwerpen die de media oppikken. Terwijl raadsleden ook uw volksvertegenwoordigers zijn. Daarom roepen raadsleden vaak wat, in de hoop dat u denkt ‘ah, die doet tenminste iets voor ons’. Dan klimmen ze weer eens bovenop de rots om op de borst te roffelen. En iemand anders er vanaf te duwen. Dat heet dan politiek.
Ik zeg liever dat ik raadslid ben om een bijdrage te leveren aan het openbaar bestuur. En ik zorg ervoor dat u toch af en toe van mij hoort.

Raadslid Holger van Heek, LPV
E-mail: hjevheek@xs4all.nl