Raadscolumn 19 december 2018, Ger Blom - PSR

Gepubliceerd op 18 december 2018
Ger Blom

Verpaupering!!

Het is jammer dat er in de gemeente Vlissingen zoveel verschil bestaat tussen goed verzorgde en enigszins verpauperde wijken. Opvallend is dat in bepaalde wijken van onze gemeente, een aantal voortuinen steeds meer gaan lijken op opslagplaatsen van allerlei rommel. Hierdoor voelen andere bewoners zich niet prettig meer en daardoor verslechtert het leef- en woonklimaat. Ook is het risico aanwezig dat andere wijkbewoners de noodzaak uit het oog verliezen er voor te zorgen dat hun leef- en woonomgeving er netjes uit blijft zien. Dit is uiteraard ook de Partij Souburg Ritthem een doorn in het oog.

Aanpak

Gelukkig zijn er wooncorporaties die in samenwerking met een aantal bewoners wat aan deze problematiek doen. Voor de wooncorporaties en bewoners is het dan ook van belang dat de leefbaarheid en uitstraling in de wijken positief blijft. De PSR zal deze ontwikkeling dan ook op de voet blijven volgen en signalen worden serieus opgepakt.

Raadslid Ger Blom, PSR
E-mail: ghj.blom@kpnmail.nl