Raadscolumn 20 februari 2019, Lilian Janse - SGP

Gepubliceerd op 19 februari 2019
Lilian Janse

Zondag langer open versus rust en qualitytime

Op aanvraag van één supermarkt in Oost-Souburg wordt de raad gevraagd, deze week in te stemmen met verruiming van de zondagsopenstelling naar 8.00 tot en met 20.00 uur.
75% van de supermarkten in de gemeente Vlissingen geven aan geen behoefte te hebben aan die verruiming, laat staan de kleine ondernemer. Omwonenden van de supermarkt en kerkbezoekers op het Oranjeplein ook niet.

Dag van rust

Wanneer één supermarkt begint met het langer open houden van de winkel op zondag, verwacht de SGP dat anderen zich gedwongen voelen om dat ook te moeten doen uit concurrentieoverwegingen. Een dag rust in de week is goed voor een mens, maar het lijkt tegenwoordig alleen maar te draaien om het consumeren. De gezondheid en het welzijn van de winkelmedewerkers schijnt minder belangrijk te zijn.
Nou, bij de SGP niet! Wij gunnen iedereen elke zondag een dag van rust en bezinning, een dag vol qualitytime met het gezin, familie en vrienden.

Raadslid Lilian Janse-van der Weele, SGP
E-mail: sgp.lilian@gmail.com