Raadscolumn 24 juli 2019, Jeroen Portier - GroenLinks

Gepubliceerd op 23 juli 2019
Jeroen Portier

Duurzame en groene activiteiten

Vlissingen beweegt naar een duurzame en groene toekomst. GroenLinks Vlissingen is trots om daar een bijdrage aan te leveren.
Er zijn concrete stappen gezet op het gebied van klimaat en milieu. Denk aan de Blauwe vlag, herplanting van bomen en zwerfafval uit de haven verwijderen met HZ studenten. Andere voorbeelden zijn de campagne 'Maak je tuin rainproof' en de unaniem aangenomen motie 'Zonder het oplaten van ballonnen kan het ook feestelijk zijn'.

Het terugdringen van de hoeveelheid restafval vraagt om aandacht. Het scheiden van grondstoffen voor hergebruik vinden wij belangrijk. Ook het schoonhouden van de leefomgeving hoort daarbij. Waarom? Om fijn te wonen, werken en recreƫren, willen we dat onze unieke gemeente aan zee aantrekkelijk is en blijft. Een schone omgeving draagt ook bij aan het gevoel van zorg, welzijn en veiligheid. Voor (toekomstige) inwoners en voor de toeristen die onze gemeente graag bezoeken.
Ik wens u een fijne zomer!

Raadslid Jeroen Portier - GroenLinks
E-mail: jeroengroenlinks@gmail.com