Raadscolumn 28 augustus 2019, Lilian Janse - SGP

Gepubliceerd op 27 augustus 2019
Lilian Janse

Wie zoekt, die vindt …

Als 16-jarig meisje fietste ik doelgericht naar het museum in Vlissingen. Ik zocht naar informatie over Michiel de Ruyter voor mijn examenwerkstuk geschiedenis. De meneer bij het museum overhandigde mij een dikke envelop met informatie en (hoera!) die was gratis. In de begeleidende brief las ik dat deze dikke stapel aan informatie tot stand was gekomen dankzij medewerkers van het museum en het archief.
Ik heb dankzij deze gratis info een mooi werkstuk kunnen maken. Het leverde het prachtige cijfer 9 op.

Gemeentearchief

Eind deze maand wordt de raad, weer gehuld in een keurslijf van een al vastgestelde bezuiniging, gevraagd in te stemmen met het verdwijnen van het archief uit Vlissingen. We hebben al een uitgeklede bieb en nu wil men het archief uit Vlissingen laten verdwijnen naar Middelburg. Dat nooit!
Als het aan de SGP ligt, zal iemand die informatie zoekt deze kunnen blijven zoeken en vinden in Vlissingen!

Raadslid Lilian Janse-van der Weele, SGP
E-mail: sgp.lilian@gmail.com