Raadscolumn 29 januari 2020, Jeroen Portier - GroenLinks

Gepubliceerd op 28 januari 2020
Jeroen Portier

Klimaatbestendig Vlissingen

We kunnen de gevolgen van de opwarming van de aarde niet negeren. Deze zijn groot en ze ontvouwen zich sneller dan verwacht. Harde regenbuien zorgen voor overstromingen, bebouwde omgevingen houden warmte vast en hittegolven zorgen voor uitdroging van de natuur.
In 2019 is in de gemeente Vlissingen door deskundigen samen met inwoners een klimaatstresstest toegepast, resultaten zijn door HZ-studenten uitgewerkt en aan de gemeenteraad gepresenteerd.

Klimaatadaptatie

Klimaatadaptatie is de manier waarop we samen Vlissingen, Souburg en Ritthem klimaatbestendig maken. Een doel is om de hoeveelheid verharding te beperken en meer groen te realiseren in de woonomgeving.

• Alles wat vanaf 2020 wordt gebouwd en ingericht, is klimaatbestendig;
  • Renovaties van bestaande bebouwing worden klimaatbestendig gedaan;
  • Het gemeentelijk rioleringsplan zal aansluiten bij de verwachte klimaatveranderingen.

Vlissingen rainproof

De gemeente Vlissingen stimuleert met ‘Vlissingen Rainproof’ inwoners om samen aan een duurzame en groene leefomgeving te werken.
Klimaatadaptatie vraagt onze aandacht nu en in de toekomst!

Raadslid Jeroen Portier - GroenLinks
E-mail: jeroengroenlinks@gmail.com