Raadscolumn 1 april 2020, Rijnco-Jan Suurmond - PSR

Gepubliceerd op 31 maart 2020
Rijnco-Jan Suurmond

Versterking buurtgevoel: Lief en leedstraten!

Wie wil er nou niet in een straat wonen waar de buren nog echt naar elkaar omkijken? En vooral wie wil meehelpen om het buurtgevoel te versterken?
Als lief en leedstraat kan je ervoor zorgen dat in jouw straat meer aandacht is voor elkaar. Dat lief en leed met elkaar kunnen worden gedeeld. Dat kan simpel door een bezoekje, telefoontje, kaartje of boodschappen doen. Andere voorbeelden hulp bij ziekte, vervoer naar een ziekenhuis en zo zijn er veel mogelijkheden om elkaar te helpen. Met het grote aantal alleenstaanden is een oplettend oog altijd belangrijk. Contacten die mensen verbinden in lief en leed. Wilt u meehelpen of informatie: mail naar wijkcoordinator@vlissingen.nl.

Mantelzorgcompliment per straat

Het zou mooi zijn als de gemeente voor lief en leedstraten per jaar een bedrag van € 50,- per lief en leedstraat beschikbaar zou stellen. Wellicht dus een mantelzorgcompliment per straat. Voor een bloemetje, kaartje of koffiemorgen.

Raadslid Rijnco-Jan Suurmond, Partij Souburg Ritthem
E-mail: rjsuurmond@zeelandnet.nl