Raadscolumn 3 juni 2020, Coen van Dalen - CU

Gepubliceerd op 2 juni 2020
Coen van Dalen

Geen extra impuls voor toerisme in Vlissingen uit de compensatie-pot

Wij zitten al op een hoog niveau zegt de heer Bernard Wientjes. Welk hoog niveau?? Kijk naar de toeristenbelasting van de omliggende gemeenten, dan krijg je toch een ander beeld. Natuurlijk wij hebben de mooiste boulevard van Nederland met prachtige stranden. Wat wij missen is verblijfsaccommodaties.

Verblijfsaccommodaties

Nu komt er een gebied vrij waar verblijfsaccommodaties prima zouden kunnen. Dagelijks toeristen die overnachten, eten, drinken en zich vermaken aan het strand, boulevard en in stad. Daar hebben onze ondernemers/bedrijven (ook de binnenstad) wat aan. De toeleveringen aan een vakantiepark, de spin-off van het geheel. Dat levert omzet en arbeid op. Nu gaat het grootste gedeelte van de compensatie naar de provincie.

Investeren in toerisme

Investeren in toerisme betekent dat alle Vlissingers compensatie ontvangen. Het is een economische impuls voor onze gemeente Vlissingen, Oost-Souburg en Ritthem.

Raadslid Coen van Dalen, ChristenUnie
E-mail: raadslid.cvandalen@gmail.com