Raadscolumn 12 augustus 2020, Joanna Weijermans - PSR

Gepubliceerd op 13 augustus 2020
Raadslid Joanna Weijermans
Joanna Weijermans

Zon, zee, strand en lachgas…

De incidenten door lachgasgebruik zijn aanzienlijk toegenomen. Met name jongeren gebruiken het vaak als partydrug. Dat lachgas ook in onze gemeente gebruikt wordt is een feit. Het bewijs, de lege patronen, treffen we op veel plaatsen aan. Zelfs op het strand, het Ritthemse bos en in het Nollebos.

Gevaarlijk

De gascilinders worden vaak op een onverantwoorde en dus onveilige manier vervoerd en opgeslagen. De recente gebeurtenissen bewijzen, dat de gebruikers van lachgas geen besef hebben hoe gevaarlijk dit roesmiddel is. Voorlichting zal de jongeren bewust moeten maken van de gezondheids- en veiligheidsrisico’s.

Ontmoedigen

De gevaren voor vooral kinderen, illegaal vervoer en de overal rondslingerende gaspatronen, zijn voor Partij Souburg-Ritthem de belangrijkste reden om de verkoop aan banden te leggen. Handhaving op lachgas gebruik is lastig.
De PSR vindt dat verkoopbeperking, goede afspraken met de lokale ondernemers, maar voornamelijk constante voorlichting een passende aanpak is om het gebruik van lachgas te ontmoedigen.

Joanna Weijermans, Raadslid Partij Souburg-Ritthem
E-mail: jkweijermans@zeelandnet.nl