Raadscolumn 19 augustus 2020, John Dooms - LPV

Gepubliceerd op 18 augustus 2020
John Dooms

Zeelandia raakt landelijke subsidie kwijt: ‘Dit is een flinke domper’

Dit was de kop in de PZC van 3 augustus 2020. Het is inmiddels bekend welke negatieve impact dit heeft voor de cultuur in onze provincie in het algemeen en voor het Nazomer Festival in het bijzonder.

Aantal inwoners bepalend?

Het overgrote deel van de subsidies die dit fonds uitkeert, gaat de volgende 4 jaar naar de Randstad. Bestuurders haasten zich te zeggen dat het grote aantal inwoners in de Randstad rechtvaardigt, dat de meeste subsidies daar naar toe gaan. Maar het aantal inwoners mag toch niet de kwaliteit van de aangeboden cultuur bepalen? Want dáár komt het uiteindelijk wel op neer.
Eens te meer is weer duidelijk dat dun bevolkte gebieden van Nederland met 1-0 achterstaan, als de financiën verdeeld worden. En dat is niet enkel het geval met cultuur. Wilt u met ons in gesprek over bijvoorbeeld dit onderwerp, dan bent u van harte welkom!!!

Raadslid John Dooms, LPV