Raadscolumn 8 december 2020, Coen van Dalen - CU

Gepubliceerd op 8 december 2020
Coen van Dalen

Kerst 2020???

Nu nog een column schrijven over politiek, zo vlak voor kerst. Gemeenteraad, debatten, oppositie of coalities, moties en amendementen enzovoorts.
De gedachten zijn er niet bij nu, ik wil het even loslaten. Kerst ligt voor ons. Ik zoek deze dagen naar rust en stilte om de dingen van het afgelopen jaar te overdenken.

Rust

We hebben als samenleving een moeilijk jaar achter ons met verdriet, onrust en we voelend dat onze vrijheid ons werd ontnomen. Velen hadden geen rust. In het oude kerstverhaal waren Jozef en Maria op zoek naar een plaats om rust te vinden, maar er was geen plaats. Uiteindelijk in een stal, geen ideale omstandigheden, net zoals nu. Maar wel een plaats van rust.

Ik wens u allemaal fijne kerstdagen toe, met een moment van rust en bezinning, een stal moment. En laten we uitkijken naar nieuw leven voor 2021. Zoals in dat oude kerstverhaal in die stal.

Raadslid Coen van Dalen, ChristenUnie
E-mail: raadslid.cvandalen@gmail.com