Raadscolumn 17 februari 2021, Joanna Weijermans - PSR

Gepubliceerd op 16 februari 2021
Joanna Weijermans

Inclusie, gewoon wonen en gewoon meedoen

De bouw van de appartementen voor anders begaafde jonge mensen is begonnen. Partij Souburg-Ritthem is blij dat de ouders (Stichting ‘Gewoon Wonen’) ons dorp voor het bouwen van de woonzorgvoorziening voor hun kinderen hebben gekozen. Het is niet altijd makkelijk om een passende woonlocatie voor mensen met beperkingen te vinden.
Onze gemeente is vanaf het begin nauw betrokken bij dit project, want voor de gemeente Vlissingen zijn inclusie en toegankelijkheid essentiële onderwerpen. Iedereen, niemand uitgezonderd, moet optimaal kunnen participeren.

Belangrijk aandachtspunt

Bij inclusie gaat het om: meedoen in de samenleving, welkom zijn, erbij horen, geaccepteerd worden, waardering krijgen, een goed leven hebben en sociale rollen vervullen. Daarom is een inclusieve maatschappij voor Partij Souburg-Ritthem een belangrijk aandachtspunt. Gewoon wonen en meedoen in de samenleving is niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Binnenkort beginnen deze jongeren aan een nieuwe en uitdagende fase in hun leven. Het ga hun goed in Souburg!

Raadslid Joanna Weijermans, PSR
E-mail: jkweijermans@zeelandnet.nl