Raadscolumn 21 april 2021, Ruud Kleefman - POV

Gepubliceerd op 20 april 2021
Ruud Kleefman

De Staat van Vlissingen

In gemeenteland werkt het als volgt. Het college komt met een volledig uitgewerkt en uitgekristalliseerd raadsvoorstel. De raad debatteert (amendeert eventueel), de coalitiepartijen verdedigen het college, het coalitieakkoord (in Vlissingen overigens flinterdun) en hun wethouders en de raad tekent vervolgens bij het kruisje.
De oppositie heeft het nakijken en van dualisme is geen enkele sprake. Vooral ook omdat in Vlissingen wethouders regelmatig prominent aanschuiven bij fractievergaderingen.

Onderlinge verhoudingen

De Vlissingse gemeenteraad is sterk verdeeld in oppositie en coalitie en de onderlinge verhoudingen zijn mede daardoor ronduit slecht. Ook veel inwoners zijn ontevreden en hebben het gevoel zoetgehouden te worden met een vorm van schijnparticipatie en voelen zich dikwijls het bos ingestuurd.
Wij staan voor onze inwoners en de POV wil deze situatie dan ook veranderen. De komende weken publiceren wij onze idee├źn over hoe het anders kan en moet. Check daarvoor onze site of Facebook!

Raadslid Ruud Kleefman, POV Perspectief op Vlissingen
E-mail: ruudkleefman@povlissingen.nl