Raadscolumn 12 mei 2021, Sjaak Vermeulen - PSR

Gepubliceerd op 11 mei 2021
Sjaak Vermeulen

Stemmen zonder last of ruggespraak

'Stemmen zonder last' betekent dat een volksvertegenwoordiger zich niet mag laten opdragen in een stemming een bepaald standpunt in te nemen. De vertegenwoordiger moet op basis van eigen inzicht en overtuiging een oordeel vellen.
'Stemmen zonder ruggespraak' betekent dat men het recht heeft een besluit te nemen, zonder daarover eerst met de achterban overleg ('ruggespraak') te plegen.

Dossiers

Bij veel dossiers die in onze gemeente in behandeling zijn, is het soms lastig om als raadslid een mening te vormen zonder beïnvloeding van buitenaf.
Er lopen grote dossiers in onze gemeente. Veel mensen hebben een mening. Geloof mij dat die meningen per onderwerp ook weer ver uiteen kunnen lopen. Dat maakt het niet eenvoudiger om als raadslid uiteindelijk de juiste stem uit te brengen. Ben je voor of ben je tegen? Je doet het met kennis en naar eer en geweten, maar zeker niet naar ieders zin. Dat is best een last!

Raadslid Sjaak Vermeulen, PSR
E-mail: jlver@zeelandnet.nl