Raadscolumn 2 juni 2021, Angélique Duijndam - Lijst Duijndam

Gepubliceerd op 1 juni 2021
Angélique Duijndam

Huisvesting Internationale werknemers

Huisvesting is een eerste stap naar thuiskomen en thuisvoelen. De discussie rondom de huisvesting van arbeidsmigranten is in een grimmige sfeer belandt.
Een sfeer die anders had kunnen zijn als de burgers en ook de Gemeenteraad beter waren meegenomen in de bouwplannen. Een motie, vragen, protestacties het zijn enkele voorbeelden van het sentiment wat er in Vlissingen leeft.

Oplossing

De arbeidsmigranten zijn nodig voor de economie van onze stad. Maar we handelen met deze bouwprojecten niet alsof ze een aanwinst zijn, maar als een last. De vraag is, zijn de plannen te stoppen?
Lijst Duijndam hoopt van wel en weet bijna zeker dat met heldere, betere en open communicatie met alle partijen er een geschiktere oplossing kan komen. Een oplossing waarbij de huisvesting van arbeidsmigranten een win-winkans is voor hen en voor Vlissingen. Huisvesting dichterbij hun werkplek en niet onder maximale beheersing buiten de stad!

Raadslid Angélique Duijndam, Lijst Duijndam
E-mail: Businessanddreams@live.nl