Raadscolumn 28 juli 2021, Gorana Kordis - GroenLinks

Gepubliceerd op 27 juli 2021
Gorana Kordis

Tijd voor bezinning

Het zomerreces is ingegaan, de tijd voor bezinning is aangebroken. Grote vraagstukken zijn de revue gepasseerd. Denk aan Intervence, Nollebos en Sociaal Domein.
GroenLinks heeft blijvend aandacht voor een leefbare, gezonde en toegankelijke leefomgeving voor alle inwoners van Vlissingen.

Vraagstukken

Intervence wordt ondergebracht bij JB West en komt niet ongeschonden uit de strijd. Nieuw evenwicht vinden is een uitdaging.
Het Nollebos dossier was belangrijk en ingewikkeld. GroenLinks is tegen verdere bebouwing in het Nollebos en stemde tegen het streefbeeld.
Het Sociale Domein krijgt met buurtteams en gemeentelijke regie een andere vorm. Het kost tijd en veel inspanning om het in de juiste richting te krijgen en de zorgplicht te waarborgen.

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact tussen de raadsleden in en buiten de raadsvergaderingen is een gemis. Het bepaalt de dynamiek en beleving. Digitale vergaderen is handig, maar kan het fysieke niet vervangen. Hopelijk kunnen wij na het zomerreces weer het fysieke vergaderritme weer oppakken.

Raadslid Gorana Kordis, GroenLinks
E-mail: goranatoman@gmail.com