Raadscolumn 12 oktober 2021, Priscilla Kuipers SP

Gepubliceerd op 12 oktober 2021

Amendement Rijkse/de Piek

Al jaren zet de SP zich in voor het behoud van Poppodium de Piek.
Voor de zomer hebben wij weer actie gevoerd voor de Piek. Vlissingen liet zien de Piek een warm hart toe te dragen.
Wij kwamen in de gemeenteraad met een motie. Het college raadde ons aan te wachten tot september waar wij geïnformeerd worden over het accommodatieplan op hoofdlijnen.
Ook in dit accommodatieplan vonden wij geen ZEKERHEID voor de Piek terug.
Daarom hebben wij bij de raadsvergadering van 30 september ons amendement Rijkse- De Piek ingediend.
Het college dient in 2022 met een plan voor andere huisvesting binnen 5 jaar voor de Piek te komen.
Op enkele oppositiepartijen na was de raad het met ons amendement eens en is deze met een meerderheid
Omdat Sjaak Rijkse zich als raadslid ook vele jaren heeft ingezet voor het behoud van de Piek kreeg ons amendement de naam Rijkse-De Piek.

Priscilla Kuipers
Fractievoorzitter SP Vlissingen