Raadscolumn 20 oktober 2021, Pim Kraan, POV

Foto van raadslid Pim Kraan
Pim Kraan

Huisvestingsvergunning

Van nieuwe woningen in de Willem Ruijsstraat komt een deel direct in buitenlandse handen: voor vakantiegebruik. Dat is niet de bedoeling van deze mooie eengezinswoningen. Het uit de roulatie halen van woningen met een permanente woonbestemming is slecht voor de leefbaarheid in onze Gemeente. Vakantiebewoning of kamerverhuur draagt nauwelijks bij aan de economie van Vlissingen, niet aan draagvlak voor voorzieningen en tasten de leefbaarheid van straten & wijken stevig aan. De POV heeft een regeling met huisvestingsvergunningen voorgesteld. Dat zorgt ervoor dat kopers van woningen zich bij de gemeente melden voordat ze de woning kopen, die checkt dan wat ze er mee van plan zijn. Is dat ongewenst, dan kan de Gemeente die verkoop blokkeren. De woningmarkt is erg verstoord dus moet je als lokale overheid wel ingrijpen en zorgen voor een rechtvaardig systeem. Dit stelsel is één van de zaken waar de POV zich sterk voor maakt: Sterk voor de Vlissingers!

Pim Kraan
POV