Raadscolumn 23 maart 2022, Alex Achterhuis - PSR

Gepubliceerd op 21 maart 2022
Alex Achterhuis

Zijn gemeenteraadsverkiezingen nu landelijk of lokaal?

Als u dit leest zijn de verkiezingen net achter de rug. Jammer dat de gemeenteraadsverkiezingen door landelijke kopstukken gedomineerd werden op de landelijke media. Wanneer krijgen lokale partijen en lokale afdelingen van landelijke partijen de kans om hun eigen campagne te voeren?
Als de regering 'valt' dan worden er nieuwe verkiezingen gehouden. Waarom houden we geen nieuwe gemeenteraadsverkiezingen als een college valt? Hierdoor hebben we in de toekomst iedere maand wel ergens in Nederland gemeenteraadsverkiezingen en heeft de landelijke politiek niet genoeg tijd en interesse om zich met deze gemeenteraadsverkiezingen bezig te houden.

Lokale onderwerpen

De gemeenteraadsverkiezingen zijn dan ook niet meer interessant voor de landelijke media, maar juist meer voor de regionale media. We stemmen over lokale onderwerpen en kiezen lokale politici in plaats van stemmen op een landelijk kopstuk.
Door de gemeenteraadsverkiezingen lokaal te houden krijgen kiezers hopelijk het vertrouwen in de politiek een beetje terug.

Raadslid Alex Achterhuis, PSR
E-mail: Alex.psr@me.com