Raadslid

Fractievoorzitter D66
Mobiel:(06) 28 53 34 11

Even voorstellen:

Ik hou van Vlissingen. Mijn man is hier opgegroeid, mijn kinderen gaan hier naar school en dit is de plek waar we de rest van ons leven willen doorbrengen. We hebben over de hele wereld gereisd, maar Vlissingen heeft altijd een speciale plek in ons hart gehouden.

Vlissingen is schitterend gelegen aan zee, met mooie natuur en pittoreske stadjes in haar achterland. Ze heeft een rijke geschiedenis met o.a. Michiel de Ruyter, Napoleon, Karel V en Rommel, waarvan een groot deel mooi bewaard is gebleven in de Oostbeer, Uncle Beach en de Kazematten. Wat mij betreft UNESCO-werelderfgoed-waardig! Wist u dat de St Jacobskerk onderdeel uitmaakt van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela? (Santiago is Spaans voor St. Jacob). En dat Vlissingen de meeste zonuren van Nederland heeft volgens het KNMI?!

De wereld verandert zo snel en is zo complex dat de overheid daar niet altijd effectief en tijdig op kan reageren. Daarom vind ik het belangrijk dat D66 zoveel mogelijk initiatieven van onze inwoners ondersteunt en het ‘Right to Challenge’ wil invoeren wanneer onze inwoners zaken beter of goedkoper kunnen doen dan de gemeente.

D66 wil zich inzetten voor één stedelijk gebied op Walcheren om voldoende financieel en inhoudelijk draagvlak te behouden voor voorzieningen, zoals cultuur, zorg, onderwijs en infrastructuur. Te vaak zorgen tegenstrijdige belangen ervoor dat voorzieningen die voor heel Walcheren van belang zijn, niet goed van de grond komen omdat de financiële en inhoudelijke mogelijkheden worden beperkt door de grenzen van een enkele gemeente. Daarom zet ik maximaal in op één gemeentebestuur voor Walcheren!

Ik kan niet wachten om samen met onze talentvolle en enthousiaste fractieleden Pieter van Eck, Judith den Boer, Atyna Janse en Marcel Janse ons in te zetten voor de Vlissingse belangen in Walcheren, waarbij we ons altijd zullen baseren op de richtingwijzers van D66.

D66 gaat graag met u in gesprek. Heeft u vragen of suggesties, stuur mij dan svp een email op elliott.hilverdink@gmail.com en ik neem contact met u op. Tot ziens!

Hoofd- en nevenfuncties

• Geen.