Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Raadslid

Coen (C.) van Dalen

Coen (C.) van Dalen
Raadslid LPV-fractie
Mobiel:(06) 54 38 55 90
Twitter

Even voorstellen:

Mijn naam is Coen van Dalen. Ik ben geboren op 8 oktober 1952 in ‘s-Gravendeel in de provincie Zuid-Holland. ’s-Gravendeel werd ook zwaar getroffen door de waterramp in 1953. Met een roeiboot werden we van de zolder van ons huis afgehaald. Vader, moeder, 2 broers, zus en ik als baby. We werden geëvacueerd naar de Ahoyhallen in Rotterdam. Daarna is ons gezin in een gastgezin opgenomen in Rotterdam. En uiteindelijk kregen mijn ouders een woning in Dordrecht. Daar ben ik op gegroeid en heb ik 20 jaar gewoond. Als vertegenwoordiger in Zeeland gewerkt en liefde voor de provincie gekregen.

Naar Vlissingen

In 1982 ben ik met vrouw en 3 kinderen naar Vlissingen verhuist, waar wij een supermarkt kochten. Inmiddels wonen wij 36 jaar in Vlissingen, wij voelen ons Vlissingers. Ook onze kinderen wonen in Vlissingen. Daarnaast zijn we trotse opa en oma van 10 kleinkinderen.  
Begin 1993 hebben we de supermarkt verkocht en toen werd ik gevraagd om als crisismanager aan de slag te gaan voor een landelijk Retail concern.

Pastor

Eind 1995 een totale verandering in ons werkzame leven, ik werd gevraagd om Pastor te worden van een evangelische gemeente in Vlissingen. Van jongs af aan ben ik opgegroeid in de evangelisch en Pinksterbeweging. Ik heb daarin de nodige studies en opleidingen genoten voor het uitoefenen van het ambt als Pastor/voorganger. Heel veel jaren heb ik me als vrijwilliger ingezet in allerlei posities en functies in het kerkelijke leven, naast mijn drukke zakelijke leven. En nu ben ik alweer bijna 25 jaar Pastor.
Daarnaast heb ik een eigen bedrijf DALCO Dienstverlening op het gebied van Management, Ministry, Mediator en business. Ik ben in kerken en christelijke organisaties.

ChristenUnie

In 2006 heb ik samen met anderen de ChristenUnie in Vlissingen opgericht en met een zetel in de gemeenteraad gekomen. Ik ben nu voor de 4e en laatste termijn als raadslid actief. 

Waarom raadslid?

Omdat ik geloof dat we samen verantwoordelijk zijn voor deze aarde (de schepping) en dienstbaar moeten zijn in deze wereld. En dan begin je gewoon in plaats waar je woont, bijvoorbeeld in de gemeenteraad. Een 2e reden is dat ik als Pastor van een gemeente ook feeling wil houden met de maatschappij en wat de mensen daar in mee maken. Ik geloof dat 'geloof' geen beleving is voor alleen op zondag, maar een manier van leven voor elke dag. Geloof geeft leven. Ik leef niet om te geloven, maar ik geloof om te leven. 

Sociaal betrokken

De ChristenUnie is een partij waar ik mij thuis voel. Sociaal, betrokken en sterk staan voor de minder sterken in de samenleving. Sterk staan voor de gezinnen en opkomen voor de harde werkers in onze samenleving. Een partij die voor mensen wil gaan. Eerst mensen en dan pas stenen. En zij gaan als rentmeester om met de aarde, de schepping en het milieu.
En samen willen wij ervoor zorgen om ook een toekomst te geven aan onze kinderen, kleinkinderen en ons nageslacht op deze aarde.

Hoofd- en nevenfuncties

  • Pastoor Kerkgenootschap;
  • DALCO Dienstverlening;
  • Raad van Kerken Vlissingen;
  • Raad van bestuur Dideon uitgeverij;
  • Voorzitter Stadskerk Vlissingen;
  • Neemt zitting in het bestuur van het moderamen Raad van Kerken Vlissingen