Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Raadslid

Coen (C.) Bertijn

Coen (C.) Bertijn
Fractievoorzitter CDA
Mobiel:
Twitter

Even voorstellen:

Van jongs af aan ben al geïnteresseerd in politiek. Het kwam echter lang niet in mij op om daar actief aan deel te nemen. Tot een jaar of 5 geleden, toen ik na 20 jaar kerkenwerk werd ik gebeld door de voorzitter van het CDA in Vlissingen. Of ik eens wilde komen praten. Ik had klaarblijkelijk een keer tegen iemand van het CDA gezegd dat ik iets in de politiek wilde doen. Zo ben ik erin gerold. Na 4 jaar in de steunfractie meegedacht te hebben met de toenmalige raadsleden van het CDA, ben ik vanaf maart 2018 zelf raadslid.

Uitdaging

Vrienden en collega’s vragen me wel eens waar ik aan begonnen ben. Vlissingen is een Artikel 12-gemeente en moet elk dubbeltje 3 keer omdraaien. Hier zit echter de uitdaging. Vlissingen heeft er in zijn lange en roerige geschiedenis vaker slecht voorgestaan, maar is er ook altijd weer bovenop gekomen. Ik vertrouw erop dat dat weer gebeurt. Het is nu zoeken naar een balans tussen een solide financieel beleid en het overeind houden van de voorzieningen voor de inwoners.
Ik ga me daar deze raadsperiode voor inzetten. Op basis van de afgelopen maanden kan ik zeggen dat het raadswerk intensief is, boeiend maar vooral verslavend leuk.

Nog even wat persoonlijke wetenswaardigheden

In 1966 ben ik geboren in het Bethesda-ziekenhuis, mijn jeugd bracht ik door op verschillende plekken in het Middengebied. Inderdaad, een geboren en getogen Vlissinger. Ik ben getrouwd met Sylvie en samen hebben we 2 dochters. Ik werk bij Waterschap Scheldestromen als beleidsmedewerker waterkwaliteit & emissies.
In mijn schaarse vrije tijd loop ik graag hard en luister ik naar muziek die met instrumenten wordt gemaakt (en dat is minder vanzelfsprekend dan het klinkt).

Hoofd- en nevenfuncties

  • Beleidsmedewerker waterkwaliteit bij waterschap Scheldestromen