Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Raadslid

Jeroen (J.) Portier

Jeroen (J.) Portier
Fractievoorzitter GroenLinks
Mobiel:
Twitter

Even voorstellen:

"Ik sta met GroenLinks voor een sociale, groene en open gemeente Vlissingen"

Sinds 5 jaar ben ik actief betrokken bij GroenLinks, waarvan een korte periode als commissielid in Vlissingen. Begin 2014 is het commissiestelsel opgeheven. Vervolgens heb ik mij tot maart 2018 ingezet als bestuurslid van GroenLinks Walcheren en als bestuur medewerker van GroenLinks Zeeland. Beroepsmatig ben ik welzijnswerker in de gemeente Veere. Op 29 maart 2018 ben ik geïnstalleerd als raadslid voor GroenLinks in de gemeente Vlissingen.

Leefbare samenleving

Om mijn passie voor een leefbare samenleving verder vorm te geven, draag ik graag een steentje bij als raadslid. Ik ga voor Vlissingen en een samenleving met zorg en aandacht voor natuur, milieu, mens en gezondheid. Eén Vlissingen waar iedereen (met gelijke kansen voor iedereen) in een prettige woonomgeving veilig kan leven, ongeacht herkomst of geslacht. Eén Vlissingen waar geluisterd wordt naar elkaar, zodat iedereen zich betrokken voelt. Eén Vlissingen waar er ruimte en aandacht is voor kunst en cultuur. Daarnaast vind ik het belangrijk voor Vlissingen dat er aandacht is voor goed onderwijs, goede zorg en voldoende werkgelegenheid.
Zo ontstaat er een gemeente Vlissingen waar onze kinderen, toekomstige kleinkinderen en generaties na ons ook mogen genieten van een fijn leven. GroenLinks sluit het beste aan bij mijn idealen en geeft mij als raadslid de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de realisatie van een sociale, groene en open gemeente Vlissingen. Natuurlijk gebeurt zoiets niet vanzelf, dat kan alleen door samen te werken.  

Vrije tijd

Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn vrouw en onze kinderen. Koken is een hobby, thuis zal je mij dan ook regelmatig in de keuken aantreffen. Een andere passie die mij veel plezier geeft, is muziek maken. Regelmatig ben ik te zien en te horen als bassist van 'The Blues Sensation'. 
Ook wandel ik graag in de natuur. Langs de zee wandelen is favoriet. Maar ik pak ook graag de fiets om vanuit Oost-Souburg via Ritthem langs Fort Rammekens en de Westerschelde richting Vlissingen te fietsen en te genieten van het weidse uitzicht. Heerlijk de frisse wind, de rust en ruimte langs de waterkant. Met het uitzicht over de Westerschelde aan de linkerkant, Vlissingen voor mij en aan de rechterkant de groene dijken.

Hoofd- en nevenfuncties

  • Projectleider koplopertraject onafhankelijke cliënt ondersteuning Veere;
  • Welzijnswerker Stichting Welzijn Veere.