Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Raadslid

Henk (H.W.) Jansen

Henk (H.W.) Jansen
Raadslid 50PLUS-fractie
Rietkraag 33
4386 GB Vlissingen
Mobiel:06 46296356

Even voorstellen:

50PLUS en Henk Jansen zitten op één lijn voor wat betreft een goed, gezellig maar ook veilig Vlissingen. Waar ouderen weer een stem krijgen en jongeren alle kansen kunnen creëren voor een goede toekomst. Opkomen voor de zwakkeren is mijn credo.
De Wmo-adviesraad heb ik vanaf het begin in 2007 meegemaakt en helpen opstarten en nu de gemeenteraad. De Wmo heb ik altijd graag in gewerkt en hoop daar weer een bijdrage in te leveren in de komende tijd voor Vlissingen. 

Bijdrage

Uiteindelijk heb ik me aangesloten bij 50PLUS Vlissingen en na een heftige opstart en campagne, zijn we met 2 zetels in de raad gekomen. Door het leveren van een wethouder schoof ik van plaats 3 naar plaats 2 en ben ik op 21 juni 2018 beëdigd als raadslid.
Beroepsmatig ben ik op de AOW leeftijd. Ik ben voorheen maatschappelijk werker en adviseur sociale zekerheid geweest bij Klaverblad Zeeland, tevens ben ik supervisor en coach. Als vrijwilliger ben ik vanaf 2007 betrokken bij de Wmo-adviesraad. Ik heb afscheid moeten nemen in verband met mogelijke belangenverstrengeling. Verder ben ik vrijwillig coach bij Scalda ITC en coach daar studenten bij het presenteren en lesgeven aan senioren op de Ipad. Erg leuk en nuttig werk. Graag wil ik voor Vlissingen mijn bijdrage leveren als raadslid. Ik streef naar een open en toegankelijke Wmo.

Waar ik voor ga

Ik ga voor Vlissingen in een samenleving met zorg en aandacht voor senioren, jeugd en alle groepen daartussen. Dus voor natuur, milieu, mens en gezondheid. 

  • Eén Vlissingen waar iedereen, met gelijke kansen, in een prettige woonomgeving veilig kan leven;
  • Eén Vlissingen waar geluisterd wordt naar elkaar, zodat iedereen zich betrokken kan en mag voelen;
  • Eén Vlissingen waar er zeker ruimte en aandacht is voor kunst en cultuur in de meest brede vorm.

50PLUS heeft dit allemaal in het verkiezingsprogramma en ik voel me daarin thuis. Samenwerken ben ik een voorstander van. Ik besef dat dit niet zomaar kan gebeuren, maar ik ga ervoor. Ons verkiezingsprogramma geeft aan: "Wat goed is voor oud, is ook goed voor jong!" en we gaan ervoor!  

Privé

Ik woon sinds 2004 in Oost-Souburg met veel plezier. Het is een dorp waar alles voorhanden is, van supermarkt tot schoen en beddenwinkel en van fietsenmaker tot bakker. De hele dagelijkse levensbehoefte is er aanwezig, heerlijk wonen.
In mijn vrije tijd ben ik opa van 8 kleinkinderen in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. Ik ben daar erg trots op, wat een prachtclub. We gaan regelmatig met 'allemaal' wandelen of gezamenlijk eten. Na de zomervakantie gaan we met 2 kleinkinderen die naar de middelbare school gaan, een lange weekendtrip maken. Ik geloof dat de keuze Lissabon is, maar een groot pretpark in Duitsland is ook nog een optie. We zijn graag aan het strand, fietsen op Walcheren, lekker kibbeling eten en met de caravan weg. In Vlissingen wil ik samen blijven en oud worden.

Hoofd- en nevenfuncties

  • AOW (bezoldigd);
  • Bestuurslid Dunya taalopleidingen (onbezoldigd);
  • Docent Nederlands aan arbeidsmigranten;
  • Mantelzorger;
  • Mentor en bewindvoerder.