Raadslid

Raadslid GroenLinks-fractie
Mobiel:

Even voorstellen:

Mijn naam staat er al. Mijn geboorte land is Kroatië. Sinds 1970 woon ik in Vlissingen/Oost-Souburg, dus lang genoeg om de stad en zijn inwoners te leren kennen. Het is een nieuwe thuis geworden.
Ik heb Vlissingen zien veranderen van een stad vol bedrijvigheid en werkgelegenheid (denk aan Scheepswerf KMS de Schelde en heel veel kleine winkels), naar een stad die 'in slaap viel' na het opdoeken van de scheepswerf. Van de redelijke welvaart is de leegloop van de winkelstraten begonnen. De economische crisis heeft zijn stempel gedrukt op de stad en zijn inwoners.

Ontwikkelingen

Vanuit mijn werk als maatschappelijk werkster in Vlissingen (nu AOW’er), heb ik het van dichtbij meegemaakt. Ik heb met alle vormen van de Hulpverlening kennisgemaakt en samengewerkt. Onder andere met Jeugdzorg, Pleegzorg, RvdK, reclassering, politie, vluchtelingenwerk, AZC Middelburg, PAAZ afdeling Vlissingen, Emergis, MEE, Huiselijk geweld, gemeente Vlissingen. Het zijn oude namen van de instellingen, die nu met elkaar moeten strijden om de eigen stempel te drukken op de zorg en de sociale kaart van Vlissingen. De nieuwe ontwikkelingen zijn te veel gericht op functionele kant. Er is te weinig ruimte voor de klant, waar alles om draait. Wie weet kan ik met mijn kennis en ervaring een kleine bijdrage leveren in het proces van veranderingen en zoeken naar een nieuw evenwicht.

Kleurrijk

Vlissingen is een kleurrijke stad, een beetje wereldstad. Voor een leefbare stad is naast de inwoners ook een leefbare omgeving noodzakelijk. Men is onlosmakelijk verbonden met de natuur en op zoek naar een evenwicht tussen het groen en leefbaar. Ik voel me verbonden met de stad en zijn inwoners en zal mij inzetten om (samen met de raad) aan een toekomst te werken.

Interesses

Mijn carrière begon in Vlissingen bij St. Gezinsverzorging, daarna werkte ik van 1978-1989 bij St. Gezinsverzorging en Maatschappelijk Werk op het platteland van Walcheren. In 1989 ben ik in Vlissingen bij AMW te gaan werken. Dus toch een beetje Walchers gevoel.
Mijn hobby’s zijn lezen (boeken, kranten, vakliteratuur zoals psychologie en wetenschap), puzzelen, muziek luisteren en koken en bakken. Genieten van de Boulevard en strand is beperkt mogelijk.

Hoofd- en nevenfuncties

• Geen.