Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Raadslid

Sjaak (J.J.) Rijkse

Sjaak (J.J.) Rijkse
Raadslid SP-fractie
Mobiel:

Even voorstellen:

Geboren en getogen in Vlissingen, ben ik na mijn schooltijd ruim 15 jaar actief geweest in het onderwijs met als vakken Steno, Typen en Automatisering. Na een omscholing werd ik in m’n nieuwe baan verhuurd aan grote financiële instellingen en detailgroothandels als Cobolprogrammeur.

Terug naar Vlissingen

M’n zoon was niet zo blij met onze verhuizing naar Almere, dus na ruim 3 jaar terug naar onze basis: Vlissingen. Op een gegeven moment kon ik gaan werken als gegevensbeheerder bij een regionaal samenwerkingsverband, waar mijn functie na een fusie met bijbehorende reorganisatie niet meer terugkwam.

Uitdagingen

Na je zestigste vind je niet zo gauw meer een nieuwe baan, dus besloot ik mijn loopbaan af te sluiten bij de enige partij die bij mij past, de SP. Voor die prachtige partij zit ik nu in de gemeenteraad en in de Provinciale Staten. Daar hoop ik een steentje te kunnen bijdragen aan het tegengaan van de grote afbraak van ons sociale stelsel.
Daarnaast hebben we bij de SP natuurlijk oog voor de plaatselijke uitdagingen. We qaan zo vaak als mogelijk de stad en de dorpen in, om in gesprek te gaan met de bewoners van onze schitterende gemeente. En als u ons niet tegenkomt en u zit met iets, dan kunt u ons altijd bellen of mailen.

Hoofd- en nevenfuncties

  • Lid Provinciale Staten Zeeland namens de SP.