Functie: Raadslid LPV-fractie

Even voorstellen:

Mijn naam is Coen van Dalen. Ik ben geboren op 8 oktober 1952 in ‘s-Gravendeel in de provincie Zuid-Holland. ’s-Gravendeel werd ook zwaar getroffen door de waterramp in 1953. Met een roeiboot werden we van de zolder van ons huis afgehaald. Vader, moeder, 2 broers, zus en ik als baby. We werden geëvacueerd naar de Ahoyhallen in Rotterdam. Daarna is ons gezin in een gastgezin opgenomen in Rotterdam. En uiteindelijk kregen mijn ouders een woning in Dordrecht. Daar ben ik op gegroeid en heb ik 20 jaar gewoond en na mijn trouwen verhuisd naar ‘s-Gravendeel en daar gewoond tot ons vertrek naar Zeeland.  Ik heb een aantal jaren als salesmanager, regioleider in Zeeland gewerkt en daardoor ontstond de liefde voor Zeeland

In 1982 ben ik met vrouw en 3 kinderen naar Vlissingen verhuist, waar wij een supermarkt kochten. Inmiddels wonen wij 40 jaar in Vlissingen, wij voelen ons Vlissingers. Daarnaast zijn we trotse opa en oma van 10 kleinkinderen en twee achterkleinkinderen

Begin 1993 hebben we de supermarkt verkocht en toen werd ik gevraagd om als crisismanager aan de slag te gaan voor een landelijk Retail concern.

Eind 1995 een totale verandering in ons werkzame leven, ik werd gevraagd om Pastor te worden van een evangelische gemeente in Vlissingen. Van jongs af aan ben ik opgegroeid in de evangelisch en Pinksterbeweging. Ik heb daarin de nodige studies en opleidingen genoten voor het uitoefenen van het ambt als Pastor/voorganger. Op 29 mei 2022 heb ik dit abt na 27 jaar neergelegd om met pensioen te gaan.

Heel veel jaren heb ik me als vrijwilliger ingezet in allerlei posities en functies in het kerkelijke leven, naast mijn drukke zakelijke leven. Ik heb nog een eigen bedrijf DALCO Dienstverlening op het gebied van Management, Ministry, Mediator en business voor kerken en christelijke organisaties.

In heb 16 jaar de ChristenUnie in de gemeenteraad als raadslid mogen vertegenwoordigen

De termijnen binnen de ChristenUnie waren vol, en vanaf maart 2022 ben ik raadslid voor de Lokale partij Vlissingen (LPV) in de Gemeenteraad.

Waarom raadslid?

Omdat ik geloof dat we samen verantwoordelijk zijn voor deze aarde (de schepping) en dienstbaar moeten zijn in deze wereld. En dan begin je gewoon in plaats waar je woont bijvoorbeeld in de gemeenteraad.

Hoofd- en nevenfuncties

  • Voorzitter kerkgenootschap "Zuidpoort city church";
  • Eigenaar DALCO Dienstverlening. Management, Ministry, mediator en Business;
  • Lid moderamen Raad van Kerken Vlissingen;
  • Raad van bestuur uitgeverij "Dideon" in Hoornaar

Contactinformatie