Functie: Fractievoorzitter SGP-fractie

Even voorstellen:

Ik ben Lilian Janse-van der Weele,  woon mijn gehele leven in de Gemeente Vlissingen. Ik ben getrouwd met Ko en samen hebben wij drie kinderen, een dochter, zoon en nog een dochter. De oudste is inmiddels al uit huis.

In het jaar 1973 ben ik geboren in het toenmalige St. Jozefziekenhuis in de Van Dishoeckstraat en tot mijn peuterjaren woonde ik met mijn ouders en zus in een flat in de Mackayestraat, nu Lieftinkstraat in Paauwenburg. Toen mijn broer zich aankondigde, zijn we verhuisd naar een eengezinswoning in Oost-Souburg. Daar heb ik een geweldige kindertijd doorgebracht, ik speelde het liefst buiten met kinderen uit de buurt. Mijn basisschool (toen heette dat nog lagere school) stond in de Beatrixlaan in Vlissingen. Vanaf mijn achtste jaar fietste ik met vriendinnen zo’n 25 minuten naar school en ’s middags weer terug. Daarna ging ik naar de MAVO in Middelburg. Mijn favoriete vakken waren talen, geschiedenis/staatsinrichting en economie, dat was ook mijn vakkenpakket. Daarna ging ik naar de MEAO aan het Delta College in Middelburg, in de stromenwijk. Eerst volgde ik daar de secretariële richting, want als 16-jarige meid was mijn droombeeld om in mantelpakje en op pumps, gewapend met een sjiek attachékoffertje de onmisbare rechterhand te zijn van een directeur van een grote multinational. Het liep anders. Tijdens dat eerste jaar op de MEAO maakte ik kennis de vakken privaat- en publiekrecht en verdiepende maatschappijleer. De overgang naar de bestuurlijke richting was snel gemaakt. Ik ben na mijn opleiding werkzaam geweest als intercedente bij een uitzendbureau en secretaresse bij een wasserij. Toen mijn oudste dochter was geboren, heb ik gekozen voor het fulltime moederschap. In die tijd was ik wel veel werkzaam als vrijwilliger voor kerk en school.

In 2013 heb ik mij beschikbaar gesteld als lijsttrekker voor de SGP en inmiddels ben ik vanaf 2014 raadslid. Ik wil voor een breed palet aan onderwerpen een betrokken volksvertegenwoordigende en verbindende politica zijn. Ik zoek graag de samenwerking om te komen tot breed gedragen en goede oplossingen. Graag wil ik ook deze periode ons mooie stadje aan zee, met de gezellige dorpen daarbij dienen. Maar het zijn vooral de inwoners die met hun directheid en onbevangenheid mijn hart blijven stelen!

Hoofd- en nevenfuncties

  • Team ondersteuner Van den Bosse Bewindvoeringen BV;
  • Lid bestuurdersvereniging SGP.

Contactinformatie