• Raadscolumn 8 maart 2023, Priscilla Kuipers - SP

  Tussentijdse evaluatie Een jaar na de verkiezingen, een jaar oppositie. Ik voel me thuis als een vis in het water. Afgelopen jaar herhaaldelijk gevochten voor de Voedselbank, het nieuwe (en falende) Wmo-beleid aangekaart. Een jaar waarin de gemeente Vlissingen herhaaldelijk faalt in haar inwoners de zorg te geven waar zij recht op hebben. Ik blijf hier voor vechten de komende 3 jaar.

  Priscilla Kuipers
 • Raadscolumn 1 maart 2023, Albert van der Giessen - VVD

  Democratie …
  Binnenkort mag u weer naar de stembus! Dit keer voor Provincie en Waterschap.
  Vraagt u het uzelf wel eens af hoe de beslissingen worden genomen? Denkt u ook wel eens dat het beter zou kunnen? Misschien zou u wel willen meepraten over ingrijpende besluiten.

  Albert van der Giessen
 • Raadscolumn 21 december 2022, Lilian Janse-van der Weele - SGP

  Dakloos
  Inwoners van Vlissingen, Souburg en Ritthem zijn actief. Ze sporten graag, doen aan muziek en kunstzinnige vorming. Iedere club of inwoner doet dat op zijn/haar eigen manier.

  Lilian Janse
 • Raadscolumn 14 december 2022, Yvette Hoogstraten - VVD

  Plannen, leren en genieten
  Mijn 1e jaar als raadslid zit er bijna op. Veel gezien, gedaan en geleerd maar toch voelt het als te weinig.
  Wat er onder andere voorbij kwam afgelopen jaar: arbeidsmigranten, GGD, Orionis, WMO, jeugd, buurtteams, Spuikom, Machinefabriek, scholen, bouwen, Edisonpark en heel veel begrotingen!

  Yvette Hoogstraten
 • Raadscolumn 7 december 2022, Annemarie Geerink - POV

  Wmo en zelfredzaamheid
  De POV is erg betrokken bij de inwoners die door ouderdom, ziekte of een handicap een beroep doen op hulp vanuit de Wmo maar de noodzakelijke hulp niet, of maar gedeeltelijk krijgen.
  Lange wachtlijsten en telefonische mededelingen dat er in de huishoudelijke hulp wordt gesneden.

  Annemarie Geerink
 • Raadscolumn 30 november 2022, Saskia Eggermont - LPV

  Waarom?
  Tijdens de coronatijd werden er de afgelopen 2 jaar bijna geen handen meer geschud. Iemand een hand geven is wereldwijd de gebruikelijke manier van begroeting tussen 2 mensen. In de meeste culturen wordt de handdruk beschouwd als een teken van gelijkwaardigheid.

  Saskia Eggermont
 • Raadscolumn 23 november 2022, John Dooms - LPV

  JONGEREN ZIJN ONZE TOEKOMST
  Deze kop is niet voor niets groot geschreven. In de media is de laatste tijd veel te doen over de staat van onze jeugd. Ze vinden dat ze weinig toekomstperspectief hebben en dat er te weinig met hen gesproken wordt over wat ze nodig denken te hebben.
  De open brief van onze koningin Maxima aan onze jongeren, de generatie ‘Z’, spreekt boekdelen.

  John Dooms
 • Raadscolumn 16 november 2022, Wilma van Dongen - PSR

  Oost-Souburg groeit!
  Wandelend of fietsend door Oost-Souburg zien we dat er momenteel heel veel bouwactiviteiten gaande zijn, die soms voor de inwoners enige overlast veroorzaken.

  Wilma van Dongen
 • Raadscolumn 9 november 2022, Coen van Dalen - LPV

  Gebruik je stem
  Gebruik je stem ook na de verkiezingen, spreek mee in de lokale partij Vlissingen (LPV). Uw stem is vandaag belangrijk in de politiek in Vlissingen.

  Coen van Dalen
 • Raadscolumn 2 november 2022, Albert van der Giessen - VVD

  Lokale democratie
  Vraagt u het uzelf wel eens af hoe de beslissingen in de gemeenteraad worden genomen? Denkt u ook wel eens dat het beter zou kunnen? Misschien zou u wel willen meepraten over ingrijpende lokale besluiten.

  Albert van der Giessen
 • Raadscolumn 26 oktober 2022, Louise Claessens - PSR

  Een Steenen Voetpad
  In deze maand van de geschiedenis een stukje historie over een oude verbindingsweg tussen Vlissingen en Souburg: het Koopmansvoetpad. Op de kadastrale kaart van 1830 aangeduid als ‘Steenen Voetpad’.

 • Raadscolumn 19 oktober 2022, Rieky Bostelaar - GroenLinks

  Iedereen kan meedoen
  Onlangs heeft de Vlissingse gemeenteraad de motie menstruatiearmoede aangenomen. GroenLinks heeft samen met andere fracties daarin aandacht gevraagd voor jonge meiden in deze periode van verandering. Wij vinden dat we er voor hen moeten zijn.
  Wist u dat 1 op de 10 meiden geen maandverband kan kopen, omdat er thuis onvoldoende geld is? U kunt het zich vast voorstellen met alle torenhoge vaste lasten.

  Rieky Bostelaar