• Raadscolumn 22 maart 2023, Joanna Weijermans - PSR

  Chapeau!!!
  Partij Souburg-Ritthem maakt gebruik van het communicatiekanaal Instagram. Tussen onze contacten volgen wij een account van een bijzondere vrouw, verscholen achter de naam ‘Zwerfafvalraper’.

 • Raadscolumn 15 maart 2023, Sogand Mohandes - GroenLinks

  Aandacht voor de mentale gezondheid van jongeren
  Mentale gezondheid is een fundamenteel onderdeel van ieders gezondheid. Ik wil daarom elke kans grijpen om kwetsbare jongeren te beschermen en ieders psychische gezondheid te bevorderen.

 • Raadscolumn 8 maart 2023, Priscilla Kuipers - SP

  Tussentijdse evaluatie Een jaar na de verkiezingen, een jaar oppositie. Ik voel me thuis als een vis in het water. Afgelopen jaar herhaaldelijk gevochten voor de Voedselbank, het nieuwe (en falende) Wmo-beleid aangekaart. Een jaar waarin de gemeente Vlissingen herhaaldelijk faalt in haar inwoners de zorg te geven waar zij recht op hebben. Ik blijf hier voor vechten de komende 3 jaar.

 • Raadscolumn 1 maart 2023, Albert van der Giessen - VVD

  Democratie …
  Binnenkort mag u weer naar de stembus! Dit keer voor Provincie en Waterschap.
  Vraagt u het uzelf wel eens af hoe de beslissingen worden genomen? Denkt u ook wel eens dat het beter zou kunnen? Misschien zou u wel willen meepraten over ingrijpende besluiten.

 • Raadscolumn 21 december 2022, Lilian Janse-van der Weele - SGP

  Dakloos
  Inwoners van Vlissingen, Souburg en Ritthem zijn actief. Ze sporten graag, doen aan muziek en kunstzinnige vorming. Iedere club of inwoner doet dat op zijn/haar eigen manier.

 • Raadscolumn 14 december 2022, Yvette Hoogstraten - VVD

  Plannen, leren en genieten
  Mijn 1e jaar als raadslid zit er bijna op. Veel gezien, gedaan en geleerd maar toch voelt het als te weinig.
  Wat er onder andere voorbij kwam afgelopen jaar: arbeidsmigranten, GGD, Orionis, WMO, jeugd, buurtteams, Spuikom, Machinefabriek, scholen, bouwen, Edisonpark en heel veel begrotingen!

 • Raadscolumn 7 december 2022, Annemarie Geerink - POV

  Wmo en zelfredzaamheid
  De POV is erg betrokken bij de inwoners die door ouderdom, ziekte of een handicap een beroep doen op hulp vanuit de Wmo maar de noodzakelijke hulp niet, of maar gedeeltelijk krijgen.
  Lange wachtlijsten en telefonische mededelingen dat er in de huishoudelijke hulp wordt gesneden.

 • Raadscolumn 30 november 2022, Saskia Eggermont - LPV

  Waarom?
  Tijdens de coronatijd werden er de afgelopen 2 jaar bijna geen handen meer geschud. Iemand een hand geven is wereldwijd de gebruikelijke manier van begroeting tussen 2 mensen. In de meeste culturen wordt de handdruk beschouwd als een teken van gelijkwaardigheid.

 • Raadscolumn 23 november 2022, John Dooms - LPV

  JONGEREN ZIJN ONZE TOEKOMST
  Deze kop is niet voor niets groot geschreven. In de media is de laatste tijd veel te doen over de staat van onze jeugd. Ze vinden dat ze weinig toekomstperspectief hebben en dat er te weinig met hen gesproken wordt over wat ze nodig denken te hebben.
  De open brief van onze koningin Maxima aan onze jongeren, de generatie ‘Z’, spreekt boekdelen.

 • Raadscolumn 16 november 2022, Wilma van Dongen - PSR

  Oost-Souburg groeit!
  Wandelend of fietsend door Oost-Souburg zien we dat er momenteel heel veel bouwactiviteiten gaande zijn, die soms voor de inwoners enige overlast veroorzaken.

 • Raadscolumn 9 november 2022, Coen van Dalen - LPV

  Gebruik je stem
  Gebruik je stem ook na de verkiezingen, spreek mee in de lokale partij Vlissingen (LPV). Uw stem is vandaag belangrijk in de politiek in Vlissingen.

 • Raadscolumn 2 november 2022, Albert van der Giessen - VVD

  Lokale democratie
  Vraagt u het uzelf wel eens af hoe de beslissingen in de gemeenteraad worden genomen? Denkt u ook wel eens dat het beter zou kunnen? Misschien zou u wel willen meepraten over ingrijpende lokale besluiten.