• Raadscolumn 14 juni 2023, Pim Kraan - POV

  Betrouwbare overheid
  Als burger rekent u erop dat de overheid zorgvuldig met uw belangen omgaat. En dat betekent dat iedereen gelijkwaardig wordt behandeld.

 • Raadscolumn 7 juni 2023, Saskia Eggermont - LPV

  Zonnig Vlissingen
  Sinds enige tijd waande ik me weer eens toerist in eigen gemeente. Met de fiets richting het station en daarna met de boot naar Breskens (en terug natuurlijk!).

 • Raadscolumn 31 mei 2023, Louise Claessens - PSR

  Parel in de tijd
  Wandelen door Ritthem en omgeving is als een tijdreis. Lopen op de Zandweg, is lopen op een kreekrug aangelegd in voor-Karolingische tijden.

 • Raadscolumn 24 mei 2023, Angela Werner - FvD

  FVD heeft burgerparticipatie hoog in het vaandel staan. Directe democratie is zelfs één van de redenen waarom FVD is opgericht. Overheid en politiek zijn steeds verder van burgers af komen te staan, het sterkst gevoeld op lokaal niveau.

 • Raadscolumn 17 mei 2023, Desiree Schrijver - D66

  Op 5 mei vieren we dat we in vrijheid leven. Op deze dag staan we stil bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten.
  Zo hebben wij in Vlissingen de vrijheid gevierd met verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld door lezingen, voorstellingen, discussies, de vrijheidsmaaltijd en het Bevrijdingsfestival.

 • Raadscolumn 10 mei 2023, Yvette Hoogstraten - VVD

  Elk jaar dezelfde vraag: wat ga jij doen op Koningsdag? Een rondje Vlissingen, zoals altijd. Fietsend vanuit Souburg naar de vrijmarkt.

 • Raadscolumn 3 mei 2023, Kris van Wezel - 50PLUS

  50PLUS: het kan anders en beter in Vlissingen (2)

 • Raadscolumn 26 april 2023, Albert-John Vervorst - PSR

  Sedert afgelopen september 2023 mag ik namens de partij Souburg-Ritthem plaatsnemen in de raad. En ik moet zeggen dat ik niet teleurgesteld ben in de verwachting die ik daarvan had.
  Het werk als raadslid is tijdrovend, maar op een prettige manier.

 • Raadscolumn 19 april 2023, Azad Toğuç - PvdA

  In de afgelopen paar maanden hebben we met verschillende visies te maken gehad in de raad: Omgevingsvisie; Evenementenvisie; Visie Arsenaalgebied; Spuikomvisie. Als bouwkundige word ik er blij van om te zien dat er gebouwd wordt in onze gemeente Vlissingen. Het is jammer om te zien dat de visies niet helemaal uitgewerkt zijn en elkaar soms zelfs tegenspreken.

 • Raadscolumn 12 april 2023, Pieter Jan Mersie - CU

  De ChristenUnie heeft samen met SP, PvdA, GroenLinks en D66 een initiatiefvoorstel ingediend om excuses aan te bieden voor het slavernijverleden van Vlissingen. Vlissingen was tot voor 160 jaar geleden de ‘onbetwiste hoofdstad van Nederland voor wat betreft de slavernij’.

 • Raadscolumn 5 april 2023, Coen van Dalen - LPV

  Einde artikel 12 in zicht! Inwoners, het Rijk, gemeenteraad en college zijn met elkaar positief bezig om de artikel 12 status te verlaten. De kans is zelfs groot dat dit eerder gebeurt dan gepland. We zien de gemeente weer groeien en bloeien op allerlei terreinen, ten gunste van onze burgers.

 • Raadscolumn 29 maart 2023, Ruud Kleefman - POV

  EBI?
  We hebben er vaker over geschreven: de Extra Beveiligde Inrichting, oftewel de EBI. De zwaarbewaakte gevangenis inclusief rechtbank en hotel voor rechters, advocaten en dergelijke.
  Een prachtig complex en een welkome aanvulling voor Vlissingen. Althans, dat vinden ze in Den Haag.