Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Raadslid

Joanna (J.K.) Weijermans

Joanna (J.K.) Weijermans
Raadslid PSR-fractie
Telefoon:06 40633389
Mobiel:

Even voorstellen:

18 jaar geleden heb ik de Pommeren Kust geruild voor de Zeeuwse Kust. Dat betekent dat ik geen geboren en getogen Vlissingse ben. Maar na jarenlang hier te hebben gewoond, heb ik deze prachtige stad in mijn hart gesloten.
Ik woon al 18 jaar in Oost-Souburg. Een dynamische dorp met een boeiende geschiedenis. De Souburgers hebben mij met open armen ontvangen en een gevoel gegeven dat ik welkom was. Het gemist aan mijn eigen geboorteland is minder geworden. Hier voel ik en ruik ik ook de zee, zoals in mijn geboortestad. Hier voel ik me thuis.   

Aan de slag

Ik heb onze stad en dorpen in hun bloeiende periodes gezien. Met een actief winkelcentrum en pulserende toeristische leven op de Boulevard. Met pijn in mijn hart keek ik tijdens de crisis jaren, hoe onze dorpen en stad achteruit gingen. Hoe sober alles werd.
Verkeerde beslissingen en investeringen brachten ons naar een Artikel 12 positie. Maar Zeeuwen zijn hard en ze geven niet zo snel op. We gaan dus alles doen om de glorie, pracht en trots terug aan Vlissingen te geven. Samen, want in onze stad en dorpen is iedereen welkom die zijn handen uit de mouwen wil steken. Als gemeente hebben we weinig financiële middelen, maar met goede overwogen beslissingen komen we er wel uit. Persoonlijk zet ik kwaliteit boven de kwantiteit. Maar het is niet altijd een makkelijke keuze. 

Interesse

Wat doe ik in mijn vrije tijd? Ik geniet van mijn gezin (mijn man en 2 tienerdochters) en van mijn leven. Ik lees graag historische boeken en luister naar barok en jazzmuziek. En als ik het heel druk in mijn kop krijg, wil ik het liefst uitwaaien op de Zeeuwse stranden. Van beroep ben ik een pedagoog. Maar stadsgeschiedenis, architectuur, ontwikkeling en marketing trok me altijd aan. Ook de Zeeuwse cultuur en folklore vind ik zeer boeiend en zou ik daarom graag in stand willen houden.

'Samen maar toch uniek'

Als een politica ben ik een 'groentje'. Maar met zulke fractietoppers krijg je de beste mentoren. Het credo van PSR is 'Samen maar toch uniek'. Hieraan wil ik mijn steentje bijdragen. Kijkend richting Walcheren wil ik zeggen "iedereen is uniek, maar samen kunnen we toch iets moois bereiken."

Hoofd- en nevenfuncties

  • IRIZ Thuiszorg.