Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Raadslid

Sjaak (J.L.) Vermeulen

Sjaak (J.L.) Vermeulen
Raadslid PSR-fractie
Mobiel:
Twitter

- In memoriam - 

Op 13 augustus 2022 is ons raadslid Sjaak Vermeulenna een ziekteperiode op de leeftijd van 63 jaar is overleden.

Sjaak was vanaf 27 maart 2014 raadslid voor Partij Souburg Ritthem in de gemeente Vlissingen.

Wij herinneren Sjaak als een betrokken en actief raadslid die zich met hart en ziel heeft ingezet voor Vlissingen. Met name de veiligheid stond bij hem hoog in het vaandel, want “een veilige samenleving is een betere samenleving!”
 

Veilige dorpen, een veilige stad.

Ik ben Sjaak Vermeulen, geboren en getogen in Oost Souburg en ben begonnen aan mij 3e termijn als raadslid van de gemeente Vlissingen. Het feit dat ik geboren ben in de gemeente Oost en West Souburg, verklaart voor een groot deel al waarom in voor partij Souburg – Ritthem gekozen heb. Ik zet mij graag in voor de maatschappij wat zich ook vertaald in mijn vrijwilligerswerk. Ik ben namelijk bestuurslid van de stichting Brandweerford 1937 en vrijwilliger bij het educatief en historisch centrum “het oude brandspuithuis” in Serooskerke.

34 jaar ben ik brandweerman geweest en in die 34 jaar heb ik ook 16 jaar op de ambulance gewerkt. Door mijn werk weet ik heel goed wat fysieke veiligheid betekend voor ons als inwoners van de gemeente Vlissingen. Vaak, te vaak heb ik meegemaakt dat mensen door onachtzaamheid, onvoorzichtigheid, onwetendheid of door pure onkunde in vreselijke situaties terecht zijn gekomen.

Het woord fysiek zegt het al; het komt aan je (eigen) lijf! Ik zal er alert op blijven dat de veiligheid in het algemeen altijd hoog op de politieke agenda blijft staan, want een veilige samenleving is een betere samenleving!

Hoofd- en nevenfuncties

  • Secretaris bestuur Stichitng Brandweerford 1937
  • Vrijwilliger STichting "het oude Brandspuithuis"